Священик Київської архиєпархії взяв участь в акції вшанування загиблих воїнів в «Іловайському котлі»
  • Чтв, 30/08/2018 - 19:00

28 серпня 2018 року в Києві біля «Стіни пам’яті», яка розташована на мурах Михайлівського Золотоверхого монастиря, вшанували загиблих українських вояків в «Іловайському котлі». В акції взяв участь священик УГКЦ о. Віталій Герасимів.

Напередодні четвертої річниці Іловайської трагедії відбулась акція за участю матерів і дружин загиблих бійців під назвою «Час не лікує». У акції взяли участь матері та дружини загиблих бійців, ветерани бойових дій, які брали участь в Іловайській операції. Звертаючись до учасників акції душпастир зазначив: «Дорогі матері, ваші сини не померли, вони залишаються жити: у ваших серцях, в Царстві Божому. Вони споглядають на нас з вами. Пам’ятайте про це. Є час сумувати, але є і час коли треба щось робити. З вами залишились діти, внуки, невістки, ваші чоловіки. Віддавайте їм свій час. Коли на вас дивляться ваші сини з гори, є набагато приємніше буде бачити вас усміхненими, бачити вас дієвими».

Ведучи далі священик звернув увагу на приклад Богородиці, яка найкраще розуміє їхній біль бо бачила страждання і смерть свого Сина. «Вона бачила як Її Син ішов на Голгофу, як Він страждав, як з Нього насміхалися і в кінцевому результаті розіп’яли. Так само і ви. Ви побачили, як ваших синів знищили, але треба діяти, як діяла Матір Божа. Вона молилася, вона не відступила, вона не опустила своїх рук. Тому прошу не падайте духом, ми з вами, ми молимось за вас», – зазначив душпастир.

Фотоматеріали сайту http://qha.com.ua

Прес-служба Київської архиєпархії