Священик: немає слів, щоб висловити те, як до УГКЦ відносяться одеська влада
  • Втр, 28/04/2015 - 23:23

Українська Греко-Католицька церква більше 20 років домагається будівництва храму в Одесі - розповів священик Української Греко-Католицької церкви Олександр Смеречинський під час прес-конференції для одеських журналістів, яка відбулася в Свято-Успенському Катедральному Соборі Римо-Католицької Церкви.
 
«Представникам УГКЦ в Одесі владою було обіцяно надання земельної ділянки під будівництво церкви після розробки ескізних проектів. Були витрачені чималі кошти і час на створення проектів, затверджених на рівні міста, області, а також на рівні Міністерства культури. В результаті земельну ділянку не виділили, але запропонували робити знову розробки ескізних проектів вже для трьох земельних ділянок. Немає навіть культурного слова, щоб висловити те, як до української церкви відносяться одеська влада.

На Одещині до більшості релігійних конфесій ставляться по-радянськи. Нас вважають не такими, тому що більшість церков були в опозиції до радянської влади і перемога на Майдані не змінила ставлення до УГКЦ в одеському регіоні».