Священик – радісний свідок покликання, яке приносить плоди
  • Пон, 08/07/2013 - 15:30

Під такою назвою Європейський центр покликань (European Vocations Service) організував у Римі зустріч для керівників і представників Національних центрів покликань. На цей конгрес прибуло 67 представників Єпископських Конференцій Європи, США та Канади. Представником від УГКЦ був о. Орест Демко, віце-ректор Львівської духовної семінарії.

Мета зустрічі - застановитися над важливим завдання Церкви дбати про нові покликання, систематично та організовано провадити душпастирську місію так, щоб допомогти кожній людині віднайти своє покликання у житті. «Особливу увагу маємо звернути на тих, кого Господь кличе до богопосвяченого життя і священичого служіння. Таким людям потрібно допомогти розпізнати Божий поклик та попровадити їх дорогою, якою зможуть якнайкраще відповісти Богові», – зазначали учасники зустрічі.

Учасники мали нагоду обговорити особливості душпастирства покликань у наш час й озвучити конкретні труднощі, які потрібно долати в цій сфері. А також застановлялися над тими рисами священиків чи богопосвячених осіб, які допоможуть давати радісне свідчення і запрошувати молоду людину пройти тією ж дорогою.

Департамент інформації УГКЦ