Священик, що не боїться мафії
  • Пон, 16/09/2013 - 11:10

Папа Франциск запросив до Ватикану колумбійського священика, якого намагалися вбити наркоторговці, тому що він виривав з-під їхнього впливу дітей вулиці. Це сталося у Венесуелі, де о. Гораціо Нельсон Суніга де ла Парра працював упродовж багатьох років, допомагаючи покинутим дітям та юним злочинцям.

Після того, як його жорстоко побили бейсбольними битами, священик упродовж декількох годин лежав на вулиці в калюжі крові, тому що ніхто з перехожих не наважувався допомогти йому. За сорок днів він прокинувся після коми і напівпаралізований повернувся до своїх підопічних. Учора о. Гораціо виповнилося 45 років. Позавчора з цієї нагоди він зустрівся з Папою Франциском і співслужив з ним у ранковій Літургії.

 «У липні ми надіслали Папі листа з описом історії о. Гораціо і попросили, щоби він дав йому своє благословення на продовження роботи. Ніхто не очікував, що Папа Франциск запросить нас на Літургію» – каже мати священика. Вона зізнається, що Папа висловив своє захоплення його великою відвагою, а також великою любов’ю до людей, яким служить, ризикуючи своїм  життям.

О. Гораціо наголошує, що повертається до своїх підопічних зміцненим. «Папа  Франциск надав нового сенсу цій невеликій кількості крові, яку я пролив за Христа», – сказав героїчний священик. Він нагадав також, що його випадок не єдиний. У Колумбії та Венесуелі багато священиків заплатили своїми життями за спробу вирвати з вулиці безпритульних дітей та молодь. Така діяльність не подобається торговцям зброєю та наркотиками, які роблять їх юними злочинцями, змушуючи красти, продавати наркотики і навіть вбивати на замовлення.

На зустріч з Папою о. Гораціо прийшов з палицею, бо після побиття все ще має проблеми з ходьбою і мовою. Незважаючи на ці обмеження, він й далі працює серед нужденних, керуючи в Ла Гуіра єпархіальною школою для дітей вулиці. Після виходу з коми, як розповідає його мати, він сказав: «Вони намагалися відібрати вас у мене, але це їм не вдалося, і ніколи не вдасться».

За матеріалами: wiara.pl