Священик УГКЦ став членом Комісії у справах мігрантів Конференції Католицьких Єпископів Швейцарії
  • Суб, 16/12/2017 - 11:28

Нещодавно католицькі єпископи Швейцарії зібралися в бенедиктинському абатстві в місті Енгельберг, кантон Обвальд, на звичайну асамблею, на якій обговорювали важливі теми життя локальної Церкви та голосували за нові призначення до різних комісій Конференції.

Цього разу швейцарські єпископи голосували за членів Комісії у справах мігрантів, до складу якої також ввійшов о. Назарій Заторський, священик УГКЦ, котрий опікується громадами Цюріха, Женеви та Лозани, є членом Пресвітерської ради та Колегії єпархіальних радників Паризької єпархії УГКЦ, навчається на доктораті у Фрібрузькому католицькому університеті та допомагає у душпастирстві Римо-Католицькій Церкві Швейцарії.

Поміж темами, які обговорювали єпископи цими днями, було питання проекту No-biilag, який може пошкодити єдності країни. Також владики вибрали делагата, який поїде на підготовчу зустріч Синоду 2018 року в Римі, що присвячений темі молоді. Окрім того, швейцарські єпископи видали послання німецькою мовою стосовно Amoris Laetitita, папського Посинодального послання про любов у сім’ї. Під час конференції єпископи також зустрілися з Апостольським нунцієм у Швейцарії Томасом Галліксоном.

Служба комунікації Паризької єпархії

Довідка: Конференція Католицьких Єпископів Швейцарії складається з 11 членів: правлячі єпископи 6 дієцезій та їхні єпископи-помічники, абат монастиря Айнзидельна та абат монастиря Сан-Моріс. Конференція має 4 звичайні асамблеї на рік.