Священик УГКЦ у Києві освятив нове відділення дитячої травматології
  • Срд, 01/06/2016 - 10:18

27 травня 2016 у Києві, священик УГКЦ освятив нове відділення дитячої травматології на базі Київської Міської Дитячої Клінічної Лікарні № 1.

Відділення освятив о. Віталій Воєца, медичний капелан даної лікарні. Разом з ним були також присутні і семінаристами Київської Трьох Святительської духовної семінарії УГКЦ.

У посвяченні взяли участь працівники цієї лікарні на чолі з Головним лікарем Кожарою Юрієм Олександровичем.

«Саме від цього дня, можна вважати, що відділення почало свою роботу», – написав у своїй сторінці у фейсбук Олег Пилипчук, завідуючий даного травматологічного відділення. «Від, поки, маленького колективу відділення, додав він, – велика подяка всім хто долучався до цієї події. Всім, хто допомагав морально і матеріально, підтримував і підставляв своє плече… Відділення та колектив тільки народились і ще буде довгий шлях становлення, але ми докладемо всіх зусиль, аби досягти високого рівня!», – йдеться в повідомленні лікаря.

Після освячення відділення відбувся концерт духовної музики та українських пісень, який презентували семінаристи КТДС.

На згадку про подію о. Віталій передав відділенню дитячої травматології ікону Божої Матері Неустанної Помочі, яка за його словами стала першою іконою до котрої зможуть прибігати пацієнти та лікарі, та просити в Бога за заступництвом Богородиці дар зцілення від важких недуг.

Зазначимо також, що в цей день було передано два комплекти милиць від БФ «Карітас-Київ» для потреб пацієнтів.