Священик Віктор Вонсович звільнений з полону терористів
  • Птн, 25/07/2014 - 23:27

"Всім, хто молився і переживав: отець Віктор Вонсович вже на свободі. сьогодні ввечері після успішних переговорів його звільнили. Він цілий і здоровий. всім дякує за молитви і підтримку!", - повідомив на сторінці FB римо-католицький єпископ Ян Собіло. 

15 липня з'явилася інформація про викрадення римо-католицького священика російськими терористами на сході України. Про викрадення повідомив о.Андрій Попов на своїй сторінці у Facebook:

"Не встигли ми зрадіти звільненню отця Тихона Кульбаки, як нова біда - щойно схопили отця Віктора Вонсовича. Дуже прошу Всіх про молитву за нього та тих, хто його утримує."

Бойовики затримали на одному з блокпостів поблизу Горлівки і вивезли у невідомому напрямку римо-католицького священика польського походження Віктора Вонсовича.

О.Вонсович регулярно їздив по Донбасу, перетинаючи багато разів блокпости терористів, оскільки у нього є парафії в Артемівську, Єнакієвому, Макіївці і Горлівці.

У середу вранці речник МЗС Польщі Марцін Войцєховський написав у Твітері, що Вонсович є громадянином України, а тому роль Варшави у звільненні священика є «другоплановою і допоміжною».