Священик врятував життя юній американці, що постраждала в аварії
  • Срд, 14/08/2013 - 15:45

Американці не перестають дивуватись, ким був таємничий священик, котрий несподівано з’явився і зник з місця важкої автомобільної аварії у штаті Міссурі. У неділю вранці 19-річна Кеті Ленц їхала своїм стареньким мерседесом, а на її смугу виїхав 26-річний Аарон Сміт на підпитку, в результаті чого відбулось лобове зіткнення.

Пожежники близько години безрезультатно намагалися витягнути дівчину із розбитого авто. Тоді вона почала голосно молитись про порятунок. В цей час до неї підійшов священик із олією для помазання хворих. Він запропонував їй провести обряд оливопомазання і помолитись за неї, на що Кеті охоче погодилась. Потім вона згадувала, що під час молитви її сповнив мир. Схожі відчуття переживали і рятувальники, який священик заохочував продовжувати спроби витягнути дівчину. Невдовзі на місце аварії привезли необхідне обладнання, завдяки якому вдалося звільнити Кеті.

Уся ця процедура тривала близько півтори години. Дівчина отримала численні переломи і поранення, її відвезли до лікарні. Рятівники (а їх було більше десяти) хотіли подякувати таємничому священику, але він… наче провалився під землю. Це було дивно і тому, що дорога була заблокована на відстані понад півкілометра, а навколо ­– поля, і ніде не було видно автомобіля, яким би міг їхати священик. Місцева єпархія зазначила, що жоден із її священиків не зізнався в тому, що допомагав жертві цієї аварії. Місцеві мешканці Міссурі почали задумуватися над тим, чи не був це ангел…

Однак місцеве видання «The Blaze» вияснило, що цей священик – реальна людина, і інформацію про цю подію за своєю участю розмістив скромно – у коментарях під статтею про цю подію у виданні «National Catholic Register». Він пояснив, що їздив до Міссурі відвідати свого хворого друга. Коли під’їхав до траси, то побачив, що дорога заблокована. Зачекав доки йому дозволили проїхати, машину припаркував за 150 метрів від місця події за якоюсь вантажівкою – мабуть, саме тому її і не помітили. Підійшов подивитись в чому справа, а тоді почув голос Кеті Ленц, яка просила про молитву. Після спільної молитви о. Доулінг відійшов в бік помолитись наодинці, а потім сів у авто і поїхав.

Священик зазначив, що був радий виконати свої обов’язки, а також сказав, що був лише одним із багатьох, хто прийшов на допомогу потерпівшій дівчині. Він подякував пожежникам і медпрацівникам, що працювали на місці аварії.

Отець Доулінг, родом з Ірландії, з 1982 року працює в єпархії Джефферсон-сіті, штат Массачусетс. Це пояснює, чому місцеве видання «The Blaze» після ДТП в Міссурі ніяк не могло знайти священика, обдзвонюючи навколишні церкви.

За матеріалами wiara.pl / newsru.com