Священика УГКЦ судитимуть за участь в Автомайдані
  • Птн, 17/01/2014 - 19:04

23 січня у Франківському районному суді Львова відбудеться розгляд справи проти викладача Українського католицького університету (УКУ) о. Михайла Димида. Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня о 12:30 в селі Нові Петрівці на Київщині, коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він ще був поблизу Євромайдану в Києві.

Судове засідання розпочнеться о 10:00.

«29 грудня о 12:30 я не був в Новій Петрівці. А з цієї причини, я не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. Я ще в 12:40 був біля готелю «Хрещатик» за барикадою Майдану із друзями. Свідків можна знайти. У 12:41 прийшли до мого авто і сіли останні пасажири. Про це можна довідатися в мобільного оператора, бо йшли телефонні розмови в цій хвилині», – розповів о. Михайло Димид, повідомляє прес-служба УКУ.

Нагадаємо, 4 січня 2014 року до будинку о. Михайла прийшли львівські ДАІшник, які мали рапорт про те, що о. Михайло 29 грудня 2013 року не зупинився на вимогу працівника ДАІ. Інших доказів, окрім цього, в них не було. 9 січня справу було скеровано до Франківського районного суду м. Львова (вул. ген. Чупринки, 69). Суддя Ростислав Козюренко призначив слухання про адміністративне правопорушення на 23 січня.

У повідомленні прес-служби зазначається, що представники «Дорожнього контролю» уклав з о. Михайлом угоду на правову допомогу, і відстоюватиме його інтереси в судді.

Додамо, що невиконання зупинки транспортного засобу на вимогу працівника міліції передбачає, за рішенням суду, позбавлення права керування на строк від 3 до б місяців.

Нагадаємо, що 16 січня Верховна Рада жорстко обмежила права протестувальників. Зокрема, рух в автоколонах з більш ніж п’ять авто без узгодження з МВС караються штрафом від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на 1-2 роки з вилученням транспортного засобу.

Джерело: ZAXID.NET