Священика з Буенос-Айреса через погрози від наркобаронів переводять на іншу парафію
  • Птн, 17/03/2017 - 11:03

Після серії залякувань на адресу священика в аргентинській єпархії з боку представників нарко-катрелю, керівництво єпархії вирішило перевести його на служіння в іншому місці.

Єпархія Мерло-Морено в Аргентині перевела отця Едуардо Фаррелла, котрий впродовж дев’яти років служив парохом храму Пресвятого Серця в муніципалітеті Куартел Квінто, Буенос-Айрес, для того, щоб «захистити його фізичну цілісність перед обличчям постійних залякувань та погроз».

Історія розпочалася ще 15 грудня 2016 року, коли «трансас» (особи, пов’язані з нарко-середовищем) застрелили Цезара Мендеса, активіста Руху за людську гідність із району Куартел Квінто. Через тиждень після вбивства сусіди жертви організували в Буенос-Айресі мирний марш із закликом до встановлення справедливості після смерті Мендеса. Отець Фаррелл був єдиним промовцем з цієї нагоди, і з того часу почались залякування, інформує CNA.

Варто зазначити, що в жовтні 2016 року з рук осіб, пов’язаних з наркоторгівлею, в Аргентині було вбито священика. Отця Хуана Херальдо Віроше, пароха храму Богородиці долини в Тукуман, знайшли повішаним після того, як він почав у своїх проповідях публічно засуджувати діяльність наркоторговців у його місцевості.