Священика з Івано-Франківська призначено настоятелем в м. Сатпаєві (Казахстан)
  • Втр, 24/04/2018 - 22:04

22 квітня 2018 року в м. Сатпаєві, Карагандинської області (Казахстан) в парафії Святого Пророка Іллі відбулося представлення нового греко-католицького душпастиря.

Цього дня до Сатпаєва прибув Апостольський Делегат для греко-католиків в Казахстані та Середній Азії митр. прот. Василій Говера. Отця Василя біля храму зустрічала місцева громада вірних на чолі з тимчасовим настоятелем отцем Ігорем Світовим, який протягом 9 місяців опікувався парафією, після того як вона залишилася без свого постійного священика.

Разом з о. Ігорем вітав гостя також о. Андрій Недоступ, випускник Івано-Франківської семінарії, який кілька днів назад разом зі своєю дружиною Зоряною прибув на душпастирське служіння до Казахстану.

Парафіяни привітали о. Василя за українським звичаєм короваєм та сіллю. А отець Ігор попросив про благословення, після цього вся громада зайшла до храму, де розпочалася святкова літургія.

Після богослужіння о. Василь Говера попросив отця Ігоря зачитати декрет про призначення о. Андрія Недоступа настоятелем греко-католицької парафії в м. Сатпаєві. Після цього Апостольський Делегат привітав о. Андрія з новим призначення, побажав йому успіхів у праці та попросив місцеву громаду прийняти його до своєї дружньої сім’ї. Одночасно о. Василь подякував о. Ігорю Світовому за служіння в даній парафії.

Тепер перед о. Андрієм стоїть велике завдання продовжити служіння своїх попередників, а також зайнятися справою перенесення існуючого дерев’яного храму на нове місце, у зв’язку із переселенням робочих селищ, де в даний час розташований наш храм.

Додамо, що о. Андрій Недоступ народився та виріс в Івано-Франківську. У 2017 р. закінчив місцеву Духовну семінарію та був рукоположений в сан диякона. Після чого, 19 січня 2018 р., Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин уділив йому ієрейські свячення. Душпастирську практику проходив у храмі Царя Христа монастиря оо. Василіян.

Бажаємо о. Андрію плідного та святого служіння для наших українців на теренах Казахстану!