Священикам Стрийської єпархії розповіли про важливість читання Святого Письма в парафіях
  • Птн, 10/05/2019 - 14:48

9 травня 2019 року у м. Стрию, в рамках програми Інституту постійної формації, для священнослужителів Стрийської єпархії відбулася зустріч на тему важливості Святого Письма в житті кожного християнина, яку провели викладачі кафедри Біблійних наук Українського Католицького Університету о. Юрій Щурко, о. Іван Січкарик, о. Петро Терлецький та о. Євген Станішевський.

Такі зустрічі відбуваються з ініціативи Єпарха Стрийського Тараса Сеньківа. За його словами, життя Словом Божим та біблійна катехиза є одним з найважливіших аспектів для витворення умов для подальшої катехитичної праці.

Під час лекцій отці-доповідачі розповіли священнослужителям про те, як слід молитовно читати Святе Письмо та вникати у його зміст. В особливий спосіб було наголошено на важливості Святого Письма у житті священика, який повинен давати особистий приклад життя Словом Божим, для того, щоб пізніше передати ці знання своїм парафіянам, створюючи біблійні гуртки і заохочувати вірних до вивчення та розуміння Святого Письма.

Також в часі зустрічі були представлені практичні методи читання та молитовних роздумів над Святим Письмом, які священик може використати для праці з вірними. Зокрема були запропоновані ідеї для того, як організувати біблійні читання на парафії, як заохотити вірних щоденно читати Біблію у своїх родинах та залучити до цих читань молодь, адже саме так християни зможуть наблизитися до слухання Слова Божого і практикування його в щоденному житті. Працюючи в групах, учасники зустрічей мали можливість поглибити свої знання про Lectio Divina – метод молитви і читання Святого Письма, спрямований на спілкування з Богом й отримання особливого духовного просвітлення.

Такі зустрічі зі священнослужителями заплановано провести у п’яти містах Стрийської єпархії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://stryiugcc.org.ua