Священики благословили бійців АТО, що відбули з Києва
  • Втр, 01/07/2014 - 16:48

Ввечері 30 червня священики поблагословили військовослужбовців, що відправилися в зону АТО з Києва. На запрошення римо-католиків від Української Греко-Католицької Церкви у молитві взяв участь о. Олег Панчиняк.

Священики разом з молодими бійцями молилися, читаючи Боже Слово, бо ж «…немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх... (Ів 15,13)» Душпастирі уділили усім військовослужбовцям загальне розрішення, на яке попередньо дав згоду правлячий єпископ РКЦ, відтак хлопці мали нагоду приступити до особистої сповіді чи прийти на духовну розмову до священика. Один з бійців навіть виявив бажання охреститися, і після духовної розмови, молитви та настанов о. Олег охрестив хлопчину.

За словами о. Олега, сильне враження справив на нього досвід особистого спілкування з молодими і старшими бійцями, що вже сьогодні стоять на захисті української держави та наражаються на смертельну небезпеку.

«До мене підійшов один чоловік родом із Донецька, - розповідає священик. – Я запитав його, чи знає той хоча б якусь молитву. Той відповів, що лише «Отче наш», який вивчив у «Правому секторі». Інший молодий хлопець під час розмови заплакав: недавно він закохався, а сьогодні потрібно виїжджати на війну, і невідомо, чи повернеться живим, - ділиться о. Олег. «Хочу жити і хочу, щоб всі жили», - згадує отець слова молодого хлопчини».

«Ця земля мене народила і я готовий віддати життя за неї, - рішуче заявляв інший боєць, родом з Самбора», - каже священик.

Для того, щоб і на сході держави військовослужбовці, що воюватимуть в зоні АТО, могли отримати хоча б найменшу духовну розраду, о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої Курії Української греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, передав для військових молитовники «Молись і служи!»