Священики Донецького екзархату УГКЦ дізналися про всі тонкощі боротьби з недугою корупції
  • Чтв, 05/07/2018 - 11:13

В рамках першого щорічного туру духовних реколекцій для священиків Донецького екзархату УГКЦ голова Центру протидії корупції УГКЦ Петро Дарморіс очолив та провів формаційний тренінг з протидії гріхові корупції. Як завше, розпочали тренінг зі спільної молитви та з теоретичної частини, що таке корупція. Лектор почав лекцію здалеку: учасники дізналися масштаби корупції, рейтинг України на корупційній мапі та як часто українці зустрічаються з тим чи іншим проявом корупції в повсякденному житті.

Розібравши усі аспекти поняття корупції, священики отримали практичні поради, а саме: як протистояти корупції на місцевому та побутовому рівні; як говорити про цей гріх з посиланнями на Святе Письмо; як проповідувати про цей недуг.

Завершили формаційний тренінг з вірою у серці, адже усі учасники визнали, що зцілитися від корупції можна, якщо володіти знаннями, боротися з нею на локальному рівні та, головне, не мовчати.

Уже понад десять подібних тренінгів було проведено по всій Україні і такі зустрічі будуть реалізовані в кожній єпархії та екзархаті УГКЦ для духовенства та монашества, щоб зосередити їхнє служіння на протистоянні цій недузі, а також для мирян з метою заохотити їх до активної позиції не мовчати на гріх корупції, а також активно протидіяти будь-яким його проявам.

Центр протидії корупції УГКЦ створений відповідно до рішення Синоду Єпископів Києво- Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ і покликаний реалізовувати пасторальну програму з протидії корупції доручено йому відповідальність за втілення Пасторальної програми і представлення думки УГКЦ громадськості. Більше інформації про ініціативи та діяльність Центру – на офіційній сторінці у мережі Facebook (https://www.facebook.com/anticor.ugcc).

Інформаційна служба Центру протидії корупції УГКЦ

 

Центр протидії корупції УГКЦ Тел.: +38 096 3467 532 Mail: anticor.ugcc@gmail.com www.facebook.com/anticor.ugcc