Священики Одеського екзархату зі своїми сім’ями взяли участь у реколекціях
  • Пон, 09/06/2014 - 12:07

2 - 6 червня в Одеському екзархаті були проведені священичі реколекції. Священики разом зі своїми дружинами і дітьми з’їхалися до приморського с. Коблеве, щоб роздумувати над своїм духовним життям і священичим служінням.

Провадив реколекції знаний місіонер о. Василь Оприско, ЧНІ, який поклав в основу своїх духовних роздумів особу апостола народів Павла, великого місіонера Слова Божого.

Особливістю цих реколекцій було те, що разом зі своїми священиками їх вперше переживав новий Екзарх Одеський владика Михайло (Бубній). У своєму слові до священиків єпископ висвітлив власне бачення розвитку Одеського екзархату та говорив про сподівання на добру співпрацю зі священиками. Священики також висловили надію на добрі стосунки і співпрацю зі своїм новим єпископом.

За ревне священиче служіння владика Михайло нагородив о. Ігоря Макара, протопресвітера Херсонського деканату, золотим хрестом і своєю грамотою підніс його до гідності протоієрея. Іншим декретом владика призначив о. д-ра Миколу Слободяна канцлером Одеського екзархату.

Останній день реколекцій був присвячений Стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». Детально цей проект представили учасникам реколекцій працівники Патріаршої курії о. Петро Рак, п. Тетяна Ставнича та с. Еммануїла. Було обговорено і накреслено практичні кроки, як ми маємо працювати, щоб наші парафії в Одеському екзархаті були справді живими і ставали місцем зустрічі людей з живим Богом. На закінчення реколекцій владика Михайло подякував усім за участь у цих духовних вправах та уділив своє архиєрейське благословення.  

о. Іван Третяк