Священики проповідують людяність через спорт
  • Срд, 18/10/2017 - 11:30

17 жовтня 2017 року, у Прилуцькій виховній колонії відбувся товариський футбольний поєдинок. Священики Київської Архиєпархії УГКЦ зіграли з вихованцями Прилуцької колонії для неповнолітніх. Ініціатором події став колишній капелан, а тепер - щирий приятель юнаків, що знаходяться у колонії, о. Роман Пушка. Спортивна й дуже дружня атмосфера панувала на стадіоні. Перед початком матчів відбулася спільна молитва. Перший матч закінчився з рахунком 0:0, другий 4:4. у серії пенальті перемогли вихованці. Таке спілкування на майданчику є самою виразною проповіддю людяності. Саме так висловлюється почуття людської гідності, яку ми відчуваємо в іншій особі.

Священики передали на потреби вихованців 20 пар спортивного взуття і футболки для гри, два м'ячі,  а також солодощі. Усе було придбано коштом жертводавців Київської Архиєпархії. На завершення відбулася зустріч із чотирма вихованцями, які навчаються на заочній формі у Ніжинському державному університеті ім. Гоголя. Професійну орієнтацію та підготовку до вступу ці хлопці пройшли стараннями о. Романа Пушки. Він також ініціював збірку коштів для оплати першого року дистанційного навчання студентів.

Нині в колонії душпастирює о. Дмитро Горнакевич. Візит співбратів по священичому служінню є неабиякою підтримкою. Товариські матчі стали доброю традицією. Пограти у футбол приїжджають до хлопців у Прилуки і семінаристи і священики і миряни.