Священики та семінаристи передали воїнам передової подарунки від св. Миколая
  • Суб, 22/12/2018 - 15:21

Цими днями священики та семінаристи Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ здійснюють духовну місію у зоні бойових дій. З благословення та за підтримки архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка), окремих жертводавців бійцям доставлено різного роду матеріальну допомогу та подарунки від св. Миколая.

Дві місійні групи під проводом о. Володимира Топоровського та о. Євгена Флисти побували у різних місцях дислокації військових підрозділів. Отці відслужили Божественні Літургії за наших воїнів, їхніх сім’ї та родин, сповідали охочих, проводили духовні бесіди.

Воїни дякували митрополиту Василію за молитву та підтримку, а зокрема Великобірківському деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, мешканцям с. Смиківці, за посилену допомогу в організації свята Миколая виключно на зоні бойових дій. Як розповідає о. Євген Флиста, «Господь нам допоміг бути там, де волонтерів і капеланів ще не було».

Група о. Володимира Топоровського традиційно відвідала батальйон «Тернопіль» з дарами від св. Миколая. «Молитовна та матеріальна підтримка є великою справою усього нашого духовенства спільно із нашими вірними, - відзначає священик-капелан. – Святий Миколай завітав до наших хлопців у ліс. Потрібно було бачити радісні обличчя наших воїнів-героїв. Такими щасливими, ми усі звикли бачити тільки радісні обличчя наших дітей».