Священики та семінаристи з Івано-Франківська колядують в Італії
  • Чтв, 11/01/2018 - 14:23

28 грудня новостворений гурт Івано-Франківської духовної семінарії вирушив у подорож Італією задля прослави новонародженого Христа.

На чолі з віце-ректором прот. Андрієм Чорненком тріо «Noel» в складі о. Івана Вінтоняка, префекта семінарії, Котовича Дмитра, студента першого курсу та Стронського Олексія, студента третього курсу відвідали кілька невеликих італійських поселень на півдні.

Цього разу мали нагоду гостювати в одного італійського священика, о. Доменіко-Киріякос Канторе. До слова отець Доменіко, окрім того що є парохом і капеланом в лікарні, також пише ікони та захоплюється східним обрядом. Приїхавши до містечка Моттоли, отці разом з семінаристами змогли побачити визначні місця. Новий рік зустрічали в невеликій італійській спільноті неокатехуменів. В новорічну ніч служили для них Божественну Літургію, ділились досвідом життя у Христі.

В перші п’ять днів Нового Року дали п’ять концертів для італійських громад. Колектив намагався передати радість українського Різдвяного часу, нашої коляди усім італійцям.

Окрім того, гурт відвідав печерні церкви, що знаходяться на території даної дієцезії, молилися біля мощей святого Миколая Чудотворця, що знаходяться в місті Барі, також відвідали місто Матера, в якому знімали відомий фільм «Страсті Христові» Мела Гібсона.

Парох, о. Доменіко власне пише ікону священномученика Йосафата, яку згодом подарує Івано-Франківській Духовній семінарії.