Священики УГКЦ взяли участь у навчанні про екзорцизм
  • Нед, 10/04/2016 - 11:54

4 - 9 квітня 2016 року священики УГКЦ о. Ігор Стус та о. Михайло Бойко з Української папської колегії Святого Йосафата, а також о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ, та о. Сергій Знак, пасторальний координатор для українців в Іспанії, брали участь у курсі про «Екзорцизм та молитву визволення», який організувала Міжнародна асоціація екзорцистів.

Міжнародні курси екзорцизму і молитви визволення відбулися у Папському університеті Цариці Апостолів у Римі. У цьому курсі узяли участь представники з усіх континентів. Під час цих курсів були розглянуті різні питання щодо людей, які є опановані злим духом, а також тих, які потребую молитовної підтримки через молитви визволення. Учасники ознайомилися з такими темами: Екзорцизм і Святе Письмо, Психологічний аспект опанованої людини, Окультизм і магія у різних не християнських релігіях світу, Святі отці і навчання Церкви. 

Також протягом цього короткого навчання було ділення екзорцистів, які постійно зустрічаються з проблемами людей, які потребують особливої молитовної уваги.

«Диявол – це реальність, а не міф, не видумка, і ця реальність веде боротьбу проти Церкви і людей. Ми повинні завжди бути уважні, щоб не піддатися на його "солодкий" намір допомогти нам» – сказав до присутніх кардинал Мауро П'яченца, префект Трибуналу Апостольської пенітенціарії.