Священики Великої Британії хочуть чіткої декларації про подружжя і сім’ю
  • Птн, 27/03/2015 - 11:55

«Ми вимагаємо ясної та безсумнівної декларації про подружжя і сім’ю. І того, щоб доктрина й душпастирська практика залишались у гармонії», — написали 500 священиків.

До Рима надійшов лист, підписаний більш ніж півтисячею католицьких священиків із Британських островів. Адресатами листа є отці Синоду, які восени цього року знову зберуться над Тибром, аби обговорити ситуацію і проблеми подружжів та родин.

«Ми очікуємо, ба навіть рішуче вимагаємо, аби вчення і душпастирська практика залишились у питанні подружжя синтонічними, гармонійними», — пишуть священики. «Ми хочемо чіткої та незаперечної декларації» синодальних отців, «декларації, яка з усією рішучістю підтримає попереднє навчання Церкви про суть подружжя».

«Як католицькі священики та духовні особи, ми прагнемо, щоби знову була підтверджена наша незламна і тривала вірність традиційному вченню стосовно подружжя і значення людської сексуальності, повністю базованому на Слові Бога та вченні, наявному в Церкві вже дві тисячі років», — підкреслюють британські священики.

Як коментує «Catholic Herald», це безпрецедентний заклик в історії Церкви на Островах. Тон листа, скерованого до Синоду і до Папи Франциска, — однозначний і твердий. У ньому відчувається напруження, яке витає над усією Церквою.

«Ми підкреслюємо, як важливо зберегти попередню дисципліну в Церкві стосовно уділення таїнств, і те, що ця доктрина й практика, яка слідує з неї, повинні й навіть мусять залишатися непорушними і тривати в гармонії».

Серед тих, хто підписав колективне звернення, є прізвища найвідоміших теологів із Великої Британії, таких як Ейден Ніколс і Джон Савард, як і вчених з Оксфорда (Ендню Пінсент) і шанованих прелатів, таких як Роберг Біллінг, Тім Фініган і Джуліан Лардж.