Священики зі Зборова відвідали військових 6-ого батальйону «Збруч»
  • Суб, 02/08/2014 - 01:34

Цими днями тернопільських бійців 6-того батальйону «Збруч» у місці на півдні України, де підрозділ несе бойове чергування, відвідали о. Тадей Нога, настоятель храму новомучеників УГКЦ, та о. Степан Шкамат. Отці передали військовим продукти харчування, які зібрали вірні Зборівському та Озернянському деканатів, амуніцію та духовно їх підтримали.
«Люди відгукнулися дуже щиро, принесли велику кількість продуктів так, що за короткий проміжок часу автомобіль довжиною 12 метрів був ущент повний, - розповідає о. Тадей Нога, - а охочих долучитися доводилося відправляти на волонтерські склади до Тернополя».

Отці виїхали у понеділок, 28 липня, о 21.00, і знаходилися в місці дислокації частини до четверга, 31 липня. Шлях забрав цілу добу. Разом з харчами отці привезли потрібну військовим амуніцію: 22 шоломи, тактичні рукавиці, костюми кзс, розвантажувальні желети, фурнітуру, компаси, засоби зв’язку, постільну білизну. Разом з священиками поїхали двоє родичів військових батальйону.

«Бойовий дух військовослужбовців високий, - зазначив о. Тадей Нога. - Мають добре харчування та великий запас продовольства. Належно забезпечені вони також і засобами захисту. Вже тиждень з ними постійно перебуває капелан, священик УГКЦ, акредитований при Міноборони. Військовослужбовці інших частин дивуються такій сильній та активній волонтерській підтримці жителів Тернопільщини свого батальйону».

Оплатив дорожні витрати, надав автомобіль та іншу спонсорську допомогу Богдан Іванович Калушка. Востаннє цю частину відвідував 25-27 липня о. Микола Квич, військовий капелан частини у Тернополі, який привіз допомогу та спецзасоби, зібрані та закуплені громадою Тернопільського району.