Священику, який перейшов з Московського Патріархату, вночі спалили хату
  • Пон, 29/12/2014 - 15:19

В ніч з 28 на 29 грудня 2014 р. в с. Подино Менського району Чернігівської області згоріла хата ієромонаха Нестора (Назарова), настоятеля місцевої недавно організованої громади Київського Патріархату.

Отець Нестор протягом тривалого часу був іноком місцевого Домницького монастиря Московського Патріархату. Не витримавши більше проросійської позиції своєї Церкви восени він звернувся з проханням до Чернігівської єпархії Київського Патріархату прийняти його. Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій задовольнив прохання інока Созонта (Назарова), постриг його в чернецтво з іменем Нестор та рукоположив у сан диякона і пресвітера. Після проходження практики отець Нестор був призначений настоятелем новоствореної громади Київського Патріархату в с. Подино, де він проживає.

Після переходу в Київський Патріархат о. Нестор від фанатичних прихильників Московського Патріархату неодноразово отримував приховані погрози та натяки: «як ти пішов у розкол, то краще тобі звідси поїхати».

Близько першої години ночі 29 грудня о. Нестор прокинувся від звуків з даху – пізніше він припустив, що вони відбувалися через розігрів металу від вогню. Вийшовши на двір з ліхтариком він побачив, що з-під даху йде дим. Вдалося частково врятувати майно, але внаслідок пожежі хата згоріла повністю.

З пояснень о. Нестора відомо, що піч він протопив ще зранку, тому займання від пічного опалення можна виключити. Найбільш ймовірною причиною є умисний підпал.

У зв’язку з цими подіями архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій звернувся до правоохоронних органів з вимогою провести всебічне розслідування та виявити причину пожежі. В разі, якщо підтвердиться припущення про навмисний підпал, владика вимагає знайти зловмисників та притягнути їх до відповідальності.

У березні 2013 р. від підпалу постраждав храм Успіння Пресвятої Богородиці в м. Бобровиця Чернігівської області. Зловмисники, виламавши двері до вівтаря, підпалили церковне начиння, від чого обгоріли вівтар, іконостас і стеля храму. Паліїв так і не було знайдено.