Священник УГКЦ відвідав урочисті заходи з нагоди інавгурації новообраного Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди
  • Пон, 15/07/2019 - 16:39

Настоятель храму Пресвятої Трійці УГКЦ та василіанського монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, узяв участь в урочистостях з нагоди інавгурації новообраного Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди, - повідомляє офіційний сайт василіанського монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі.

Під час особистої зустрічі о. Вінкентій привітав новообраного президента Гітанаса Наусєду. Священнослужитель висловив йому вдячність за підтримку Литвою українського народу. Президент Литви натомість подякував за привітання, а дружина гаранта побажала отцю великої віри в майбутнє. Вона також підкреслила, що Литва і Україна є дружніми країнами. Ба більше, перша леді Литви завершила своє звернення словами “Слава Україні!”.

Нагадуємо, що урочисті заходи з нагоди інавгурації новообраного Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди відбулися 12 липня 2019 року у Вільнюсі. Того ж дня у дворі президентського палацу були запрошені близько 2000 почесних гостей, зокрема представники культури, політики, бізнесу тощо.