Священник з Пн.Ірландії закликає політиків, які підтримують аборти, не приступати до Причастя
  • Срд, 30/10/2019 - 12:14

Священник Патрік МакКаффері з Белфасту закликав політиків, які публічно декларують свою підтримку абортів, не приступати до Св. Причастя, а вірних католиків закликав не голосувати за тих кандидатів та партії, які підтримують т.зв. «право на вибір».

«Не можливо публічно виступати за право на вибір і аборт та водночас бути вірним католиком. Тому, такі особи не повинні приступати до Св. Причастя. Якщо вони приступають, то вчиняють важкий гріх святотатства», - написав у своєму профілі у Facebook о. МакКаффері, парох парафії Тіла Христового у Белфасті.

«Слово Боже закликає усіх бути в стані освячуючої ласки, приступаючи до Господнього Столу», - цитує слова священника CNA.

Минулого тижня у Північній Ірландії вступив в дію закон про легалізацію абортів. Раніше припинення вагітності в Північній Ірландії було дозволено лише у випадках, коли існувала серйозна загроза життю чи здоров'ю матері. Однак у липні цього року Британська палата громад прийняла закон, який лібералізує закон про аборти.

Нагадаємо, що минулої неділі священник в Південній Кароліні відмовив запричастити кандидата в президенти США від демократів Джо Байдена через те, що він публічно підтримує легалізацію абортів.