Священник зі США опублікував найсвіжіше фото Бенедикта XVI
  • Пон, 24/10/2022 - 10:51

Про можливість цієї зустрічі він молився 21 рік. Отець Мауріс Аґбав-Ебаі з семінарії св. Івана Хрестителя у Бостоні, США, висловив свою вдячність за зустріч з Папою-емеритом, публікуючи в соцмережі найсвіжіше фото.

«Святіший Отче, перш за все, хочу Вам щиро подякувати за те, що погодились на зустріч зі мною. Це день, на який я ніколи не розраховував, хоча й молився про нього понад 21 рік. Це справді чудо. Дякую за тепле прийняття. Ви були рішучим духовним та науковим провідником мого життя», - написав священник, професор філософії зі штату Массачусеттс.

Згодом о. Мауріс поділився своїми спогадами інтелектуальних та духовних зустрічей з навчання Папи Бенедикта XVI. «Моєю першою інтелектуальною зустріччю з Бенедиктом була Декларація Конгрегації науки віри від 2000 р. «Dominus Iesus», що, на мою думку, є найважливішим документом вчення Вчительського Уряду для розуміння особи Ісуса Христа, після Халкедонського Собору», - написав він.

«Я став теологічним фаном Ратцінґера і з перспектив часу міг би написати понад мільйон слів про його особу і працю як теолога. Я щиро молився про те, щоб колись його зустріти», - додав о. Аґбав-Ебаі. Він зізнався, що коли Бенедикт XVI погодився на зустріч і запросив його до Ватикану, він дуже хвилювався. «Мені здавалось, що я недостойний перебувати в його присутності», - наголосив священник зі США.