Священники УГКЦ передали в київську лікарню «Охматдит» сучасне медичне обладнання
  • Суб, 11/06/2022 - 11:51

У середу, 8 червня, священники УГКЦ в Києві завітали в національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит», щоб передати для потреб маленьких пацієнтів якісне сучасне медичне обладнання, яке було придбане за підтримки банку ING Bank Śląski S.A.

Дану допомогу було придбано та транспортовано з Польщі стараннями фонду Fundacja Humanosh im. Sławy i Izka Wołosiańskich. Зокрема на баланс лікарні передали коштовні апарати штучної вентиляції легень, контури для пацієнта з датчиками потоку, опорні тримачі та підставки для транспортування цього медичного устаткування.

«Ці апарати є вкрай необхідні для нашої лікарні, – зазначає завідуючий відділенням інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін. – Завдяки цьому сучасному обладнанню, ми зможемо ще ефективніше та якісніше робити свою роботу – рятувати життя нашим маленьким пацієнтам».

У своєму коментарі для пресслужби Київської архиєпархії медичний капелан та співорганізатор процесу передачі о. Віталій Воєца зазначив: «Це чергова наша благодійна акція. Вже багато разів нам вдавалося передати для потреб "Охмадиту" потрібне медичне обладнання та необхідну гуманітарну допомогу. Цього разу це стало можливим завдяки нашим друзям з Польщі, котрі у різний спосіб допомагають Україні, а також за сприянням о. Андрія Боднарука, який через комунікацію з польською стороною організував процес придбання цього дорогого обладнання. Низький уклін і пошана благодійникам, волонтерам та нашим медикам, які невтомно служать для добра та здоров’я українських дітей, які страждають від війни».

Під час передачі медичного обладнання о. Андрій Боднарук зазначив, що з початком війни українці пережили багато випробувань: «Цей час також показав нам, що ми не самі, що у нас багато друзів. Сьогодні ми ще раз у цьому переконалися і дякуємо за це ING Bank Śląski S.A., стараннями якого це обладнання буде рятувати життя наших дітей».