Священнослужитель із Золочівщини навчає парафіян їздити на конях
  • Втр, 18/07/2017 - 11:05

Захоплюючий та цікавий відпочинок організував минулої неділі своїм парафіянам їхній духовний наставник о. Віталій Барабаш, військовий капелан та настоятель храму святого Івана Хрестителя Української греко-католицької церкви села Золочівка, що поблизу міста Золочева.

Цей священнослужитель уже давно відомий і за межами Львівщини, зокрема, й своїми іншими неординарними ідеями пізнання життя та Бога. До того ж, він є активним дописувачем інформаційного сайту УГКЦ «Католицький оглядач» та постійним ведучим популярної серед прихильників здорової їжі передачі «Суботня кухня» (інформаційний портал «Золочів. Нет». Про це ІА ZIK повідомила журналіст Галина Мельник.

Цього разу він оголосив про активний відпочинок та водночас своєрідне оздоровлення зі застосуванням іпотерапії, вибравши околиці одного з наймальовничіших сіл Золочівщини, знаного осередку виготовлення глиняних виробів (чорна кераміка).

Відпочити таким чином одразу погодилось майже тридцять осіб (найменшому відпочивальнику було два роки, вік найстаршого – сягав шістдесяти). Після кількагодинного катання на конях, усі повернулись додому щасливими та задоволеними, з бажанням поспілкуватись із кіньми ще не раз, бо зрозуміли, що світ значно безмежніший, аніж виглядає із вікна квартири, чи через призму комп’ютерного «всесвіту».

Отець Віталій, який їздить верхи вже понад п’ятнадцять років, також наголошує, що найважливішим у дружбі людини із кіньми, як і з кожною іншою живою істотою, створеною Богом, є щирість та реальне бажання досягти взаємного контакту.