Священнослужителі Одеси проти ЛГБТ-параду: це гріх і мерзота перед Богом
  • Срд, 09/08/2017 - 11:06

Священнослужителі одеських християнських церков виступають проти проведення в місті фестивалю «Одеса Прайд-2017», в рамках якого планується ЛГБТ- парад.

Священнослужителі різних конфесій провели 8 серпня прес-конференцію і пояснили, що приводом для публічного виступу послужило проведення з 8 по 13 серпня, в місті фестивалю «Одесса Прайд-2017», зокрема, гей-параду.

Представники духовенства звернулися до мера Одеси Геннадія Труханова і губернатора області Максима Степанова з проханням посприяти у скасуванні вищевказаного західу.

Представники різних конфесій, анонсували, що 13 серпня о 17:30 на Грецькій площі стартує християнський хід «За сімейні цінності», який пройде вулицями Дерибасівська, Рішельєвська, Думська площа і до пам'ятника Дюку.

Представники церков заявили, що церква не виступає проти людей з нетрадиційною орієнтацією, а засуджує гріх, який ці люди мають намір пропагувати.

«Людину не можна звинувачувати в тому, що він не такий, як усі, ми звинувачуємо гріх як такий. Ми не можемо проповідувати гріх. Всі релігії засуджують одностатеві шлюби - вони ні до чого не приводять. Що це за родина, в якій немає дітей », - сказав священнослужитель.

«Святе Письмо чітко говорить про цей гріх - це мерзота перед Богом. Нав'язувати свою недосконалість іншим - це неприпустимо. Подібна подія в нашому місті несе руйнівний характер », - додав інший представник духовенства.

Священики також висловили думку про те, що не варто нашому суспільству переймати всі цінності і тенденції з Європи.

«Модно зараз говорити, що ми йдемо в Європу, і багато людей думають, що ми повинні прийняти все, що є в Європі, - це не так. Нам потрібно прийняти правосуддя. Але постає питання: чому ми легко приймаємо норми ЛГБТ і пропагуємо їх в нашому суспільстві і чому так складно встановлюємо правосуддя? Причина цього - гріх. Якщо ми йдемо в Європу, ми не зобов'язані приймати все, що там є. Якщо говорити про історію, то Європа процвітала, поки творилася на християнських цінностях. Не потрібно бути пророком: якщо припустити, що якщо все буде йти так, як зараз, то Європа через 50 років буде мусульманською. Чому? Та тому, що у мусульман є стандарти, і вони народжують дітей », - зазначив один з духовенства.

Насамкінець священнослужителі підкреслили, що для учасників ЛГБТ- спільнот двері церкви відчинені завжди.