Свята Лаура Монтойя може стати Учителем Церкви
  • Втр, 22/10/2013 - 11:38

Перша канонізована колумбійка, Лаура Монтойя, може увійти до грона Учителів Церкви, до яких зараз зараховано 35 святих, чиє вчення допомогло глибше зрозуміти таємницю Бога. Серед них є чотири жінки: Тереза з Авіли, Катерина Сієнська, Тереза з Лізьє і Хільдегарда Бінген.

Згідно з повідомленням газети «El Tiempo» справу св. Лаури найближчими днями розгляне Конгрегація з канонізації святих у Ватикані.

– Цілком можливо, що матір Лаура стане Учителем Церкви. Вона не просто була великим пастирем Церкви, а й великою інтелектуалкою, – каже отець-єзуїт Карлос Новоа з Папського ксаверіанського університету в Боготі.

Лаура Монтойя також провадила місіонерську роботу серед індіанців, написала понад 30 книг, серед яких автобіографія на 1200 сторінок, яку вважають перлиною релігійної та містичної літератури.

Коли б їй надали звання Учителя Церкви, це було б підтвердженням її боротьби з дискримінацією жінок у Колумбії, – додає о. Новоа. Свята також допускала, що сестри могли б за відсутності священика уділяти Святе Причастя, що стало можливим тільки після Другого Ватиканського Собору.

На думку автора матеріалу в газеті «El Tiempo», лише п'ять років Святий Престол займатиметься вивченням текстів та євангелізаційних проектів святої,  які включають пояснення Біблії для індіанців.

Колумбійська містичка, св. Лаура Монтойя (1874–1949) була засновницею Згромадження Місіонерок Непорочної Діви Марії і Св. Катерини Сієнської. До лику блаженних її зарахував Папа Іван Павло II 2004 року, а канонізував 12 травня цього року Папа Франциск.

За матеріалами: http://info.wiara.pl