Свята Мати Тереза використовувала свою популярність для боротьби проти аборту
  • Нед, 04/09/2016 - 14:06

Маленька Албанка в індійському сарі, ніколи не боялася говорити сильним світу цього правду, навіть тоді, коли сильні світу цього відчували себе від її слів некомфортно. Вона ніколи їм не потурала, щоб здобути їхню прихильність. Так одного разу, тодішня перша леді США Гілларі Клінтон, в часі обіду в Білому Дому спитала Матір Терезу, чому досі жодна жінка не була обрана президентом США. «Вона ймовірно була абортована», - відповіла їй свята, пише «LifeSite».

Підчас своєї промови, з нагоди отримання у 1979 році Нобелівської премії миру, Мати Тереза голосно на цілий світ заявила про те, що аборти це – зло: «Найбільшим руйнівником миру сьогодні є крик вбивства невинних ненароджених дітей», - сказала свята зібраним науковцям, політикам і знаменитостям – «Якщо мати може вбивати власну дитину в свої утробі, то що залишається перепоною для мене і вас то того, щоб вбивати один одного? Сьогодні вбивають мільйони ненароджених дітей, але ніхто про це не говорить. Для мене народи, які легалізували аборт, - це найнещасніші країни. Вони бояться немовляток! Вони бояться народження дітей! І тому дитина має там померти. Тому, що вони не хочуть годувати ще одну дитину. Дитина має померти! Тому, що вони не хочуть вчити ще одну дитину. Дитина має померти! Давайте зробимо сильну резолюцію. Збережімо кожну ненароджену дитину. Дайте цим дітям шанс народитися!».

На превеликий жаль, її драматичний заклик був непочутий. Проте, вона і надалі продовжувала виступати на захист ненароджених дітей.

З трибуни ООН у 1985р. вона в чергове закликала сильних світу цього припинити Голокост ненароджених дітей: «Ми всі прагнемо миру. Ми боїмося ядерної зброї, ми боїмося нового захворювання – СНІДу. Але ми не боїмося вбивати ненароджених дітей, які були створення для єдиної мети: любити Бога, любити тебе і мене!».

У 1994 р. на Національному Молитовному Сніданку в Білому Домі Свята шокувала тодішню президентську пару – Білла та Гілларі Клінтонів. Вона відверто назвала аборт війною проти ненароджених дітей, вбивством невинної дитини власною матір’ю.

«Будь-яка країна, яка має легальним аборт не вчить своїх громадян любові, але навчає їх використовувати всіляке насильство, щоб отримати те що їм заманеться. Найбільшим руйнівником любові й миру є аборт», - сказала Мати Тереза у своїй промові на цьому Молитовному Сніданку. Зал вибухнув оваціями. Президентська пара сиділа тихенько.  

У 1995 р., виступаючи в Пекіні на 4 Всесвітній конференції з питань проблем жінок, Мати Тереза назвала аборт знищенням найбільшого Божого дару.