Свята Меса освячення Мира у Катедрі Успіння ПДМ
  • Срд, 28/03/2018 - 11:40

27 березня, у Великий Вівторок, у львівській Митрополичій Базиліці Успіння ПДМ відбулася конгрегація священиків та богопосвячених осіб Львівської Архідієцезії. У Великий Вівторок священики з усієї дієцезії зїжджаються до Катедрального собору, котрий є матір`ю всіх церков Архідієцезії щоб разом зі своїм ординарієм служити Святу Месу Мира. Перед Святою Месою було молитовне чування, що завершилося адорацією Пресвятих Дарів і молитвою Літанії до Христа Священика.

Євхаристію, яка розпочалася о 10.00, разом з Ординарієм архієпископом Мечислав Мокшицьким співслужив єпископ-помічник Леон Малий, єпископ-помічник Едвард Кава, єписикоп-емерит Марян Бучек, Генеральний Вікарій архідієцезії о. Юзеф Павлічек, ректор, вихователі та викладачі семінарії разом з прибулими священиками з усіх деканатів нашої дієцезії.

У вітальному слові, на початку Літургії, архієпископ Мечислав привітав присутнього Генерального Консула Республіки Польща у Львові п. Рафала Вольського, працівників Посольства, всіх священиків, осіб богопосвяченого життя та всіх вірних, котрі численно прибули на урочистість.

Меса Мира, це Свята Меса під час якої місцевий єпископ освячує оливу хворих, і оливу катехуменів і консекрує хризмо. Ці оливи далі, впродовж літургійного року в різних потребах використовуються при здійсненні обрядів та уділенні Святих Таїнств.

Святкування Меси Мира є особливим свідченням єдності Церкви, показує повноту священичої влади єпископа і єдності з ним всіх священиків.

Ця Меса звершується у Великий Четвер вранці. Та оскільки, священики з огляду на віддаленість своїх парафії від центру дієцезії і з душпастирських причин не маюють можливості прибути саме у Великий Четвер, Месу Мира ординарій звершує у Великий Вівторок.

У своїй гомілії Митрополит Мокшицький зокрема сказав:

Після Євхаристійної Літургії священики відновили свої обітниці котрі давали Ординарію під час рукоположення і далі відбулося освячення олив та консекрація хризми.

На завершення Євхаристії, вітання для свого Ординарія від імені всіх священиків Архідієцезії склав декан тернопільський о. Анджей Маліґ.

Після Літургії, Конгергація духовенства завершилася у залі Митрополичої Курії святковим почастунком, який був повністю реалізований завдяки підтримці та приязності Генерального Консульства Польщі у Львові на чолі з паном Рафалом Вольським