Святі ХХ ст. між нами - конференція про процеси беатифікації
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

 Від початків існування Церкви Господь Бог покликав свідків віри.  Світичі віри Старого Завіту від батька віри Авраама до щойно проголошених святими Новомучеників Миколая Чарнецького та 24 тих що з ним що загинули за віру в Христа, та 12 травня канонізованих муч. Антоніо Прімальді і 800 товаришів, які загинули з рук мусульман у 1480 р. усі вони у властивий їх часу спосіб дали свідчення віри в Христа.

 

Про спосіб наслідування прикладу Христа у житті праведних і ісповідників віри ХХ ст. будемо розважати під час семінару Святі ХХ ст. між нами який відбудеться 6 червня о 10.00 год у семінарійній кімнаті ім. Ірини Шипули, УКУ(Львів, Свенціцького, 17).

Яких подвижників віри у останні десятиліття Католицька церква проголосила блаженними розповість о. проф. Ян Мікрут, викладач історії університету Gregorianum.

Яка є сучасна практика ведення процесу беатифікації Джованна Бріндзі,  зовн. співпрацівник Конгрегації у справах святих, Рим.

Якою є процедура процесу беатифікації та праця беатифікаційних комісій, згідно  Канонічного права Церкви опише о. Роман Тереховський, промотор справедливості. Яким є стан історичних досліджень історії УГКЦ у ХХ ст - Образ Сили духу представить п. Світлана Гуркіна, в.о. директора Інституту Історії Церкви.

Як напротязі століть розвивалася практика ведення процесів беатифікації опише о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова Місії Постуляції. 

 

До участі запрошені Постулятори, працівники Церковних Трибуналів та Історичних комісій беатифікаційних процесів в УГКЦ.

До участі просимо зголошуватися листом на скриньку - postulacia@gmail.com
о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ

 

Джерело: http://missiopc.blogspot.com