Святі Іван XXIII і Іван Павло II змінили Церква і світ, заявив Барак Обама після церемонії канонізації Римських Пап
  • Чтв, 01/05/2014 - 23:49

Після завершення церемонії канонізації Івана XXIII та Івана Павла II 27 квітня в Ватикані президент США Барак Обама зробив заяву, присвячену новим святим, повідомляє " Katolik.Ru " з посиланням на " Vatican Insider ".

У ньому, зокрема, говориться: «Сьогодні Мішель (дружина) і я приєднуємося до католиків усього світу і святкуємо канонізацію Папи Івана XXIII і Папи Івана Павла II. Їх діяльність змінила не тільки Католицьку Церкву, але і весь світ».

На думку американського президента, Папа Іван XXIII чітко сформулював роль Церкви у справі досягнення миру і справедливості в усьому світі і, скликавши II Ватиканський собор, він не тільки приніс революційні нововведення в процес відправлення обрядів, а й радикально змінив ставлення Католицької Церкви до інших конфесій.

«Папа Іван Павло II надихнув рух «Солідарність» у Польщі, який поширився і поклав кінець комунізму на території Східної Європи. Він виступав проти апартеїду в Південній Африці і геноциду в Руанді. Його слова привернули до навчань Церкви багатьох молодих людей», - підкреслив Барак Обама.

За матеріалами www.portal-credo.ru