Святий Престол і Палестина на шляху до двосторонньої угоди
  • Чтв, 31/01/2013 - 00:00

Святий Престол і Палестина працюють над майбутньою угодою. У рамках двосторонніх переговорів, які ведуться впродовж декількох років між Організацією визволення Палестини та Апостольською Столицею, 30 січня в Рамаллі, в приміщенні Міністерства закордонних справ Палестини відбулася робоча зустріч. У ній взяли участь, серед інших, Ріад Аль-Малка, міністр закордонних справ Палестини та о. прелат Етторе Балестрера, підсекретар з відносин з державами, з боку Святого Престолу.

 

У спеціальному повідомленні, опублікованому 31 січня, повідомляється, що сторони представили свої точки зору на деякі частини майбутньої угоди, зокрема на преамбулу і першу главу документа. Переговори пройшли в "відкритій та сердечній обстановці, що свідчить про добрі відносинах між Святим Престолом і Палестиною". Члени обох делегацій висловили побажання, що "переговори будуть прискореними і дійдуть до швидкого завершення". Було прийнято рішення про те, що для продовження роботи над угодою зустрінеться технічна група.

 

Крім того, представники Палестинської держави висловили вдячність Святому Престолу за пожертву в 100 тис. євро, яке пішло на реставрацію даху базиліки Різдва Христового у Вифлеємі.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va