Святий Престол стурбований масовим відстрілом слонів
  • Чтв, 24/01/2013 - 00:00

О.Федеріко Ломбарді заявив, що "вбивство слонів стало дуже серйозною проблемою". Всесвітньовідоме видання "National Geographic" звернулося до представника Святого Престолу, щоб він втрутився в складну ситуацію з вбивством слонів заради слонової кістки для виготовлення предметів культу. О. Ломбарді зізнався, що отримав за останній час багато листів із закликом посприяти вирішенню складної ситуації. У своєму листі до редакції журналу керівник прес-служби Ватикану пояснив, що з точки зору навчання Церкви, невиправдане насильство щодо тварин не допускається.

 

О. Ломбарді запропонував свою допомогу у здійсненні інформаційної програми і залученні деяких церковних організацій до вирішення складного питання. Представник Святого Престолу написав, що доведе до відома Папської ради "Iustitia et Pax" занепокоєння суспільства даною проблемою і посприяє тому, щоб Ватиканське радіо включилося в інформаційну кампанію по недопущенню масового вбивства слонів. Крім того, о. Ломбарді переконаний, що Папська академія наук повинна провести широке дослідження даного питання в контексті проблем довкілля і біорізноманіття.

 

Представник Святого Престолу висловив готовність співпраці, щоб знайти "практичні рішення" і зупинити масове вбивство слонів.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va