Святий Престол видасть путівник по св. Месі
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

Префект Конгрегації богослужіння і таїнств кардинал Антоніо Каньїсарес Льовера 16 січня повідомив, що його дикастерія ще в цьому році видасть спеціальний довідник, який допоможе священикам відповідним чином служити св. Месу, а віруючим краще в ній брати участь. "Відновлення літургії має здійснюватися послідовно, не пориваючи з традицією", - цитує слова єрарха агентство "Zenit".

 

За його словами, розрив з традицією може відбуватися як через інновації, так і через застій. Він нагадав, що мета літургії - через віддання хвали Богові принести порятунок людям. Кардинал звернув увагу на важливість моментів мовчання під час богослужінь, коли кожен їх учасник може вести особистий діалог з Ісусом.

 

Кардинал Каньїсарес застеріг від введення в літургію деяких нових пісень, які можуть перетворити її на спектакль, і таким чином перешкодити віруючим  зосереджуватись  на Таїнстві. Главі ватиканської дикастерії не подобається розташування Святих Дарів в бічній каплиці деяких храмів. У таких випадках Христос, який перебуває під  видом хліба, перестає займати належне йому місце, що не сприяє гарній підготовці віруючих до літургії, переконаний префект Конгрегації богослужіння і таїнств.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va