Святіший Отець: для священика - "бути" важливіше від "робити"
  • Суб, 04/10/2014 - 00:17

"Необробленим алмазом" назвав Святіший Отець Франциск покликання до священства. Саме тому його потрібно оберігати і розвивати, працювати з ним з обережністю і повагою. 3 жовтня 2014 р. Папа зустрівся у Ватикані з учасниками пленарного засідання Конгрегації у справах духовенства. Покликання - це не якесь "завершене завдання", тому що священики ніколи не перестають бути учнями Ісуса, зазначив Папа, вони йдуть за Ним. Іноді це відбувається динамічно, іноді повільно, з падіннями, але постійно НЕ сходячи з шляху. Саме тому людина, покликана до священства, повинна все життя присвятити роботі над цілісністю своєї особистості: інтелектуальної, людської і духовної. Формації, початкова й постійна, відрізняються, оскільки вимагають застосування різних методів, але вони дві половини однієї реальності, життя учня, який перебуває в любові свого Господа і постійно слідує за Ним.

Франциск нагадав, що шлях розвитку покликання має конкретну мету - євангелізацію, в усіх її формах. "Вона починається в першу чергу з "бути", а потім переходить до "робити", - додав він. Йдеться про священиків, вільних від "світської духовності", для яких євангелізаційне життя важливіше від їх досягнення, а молитва є серцем в будь-якій роботі, зазначив Папа, звертаючись до учасників пленарного засідання Конгрегації у справах духовенства.