Святіший Отець Франциск висловив свою підтримку українському народові
  • Суб, 11/01/2014 - 16:19

Про це Блаженнішого Святослава (Шевчука), Главу УГКЦ, поінформував Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні.

У своєму листі від 10 січня 2014 року на ім’я Предстоятеля УГКЦ представник Апостольського Престолу в Україні, зокрема, зазначив, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, Святіший Отець Франциск через Архиєпископа Пєтро Пароліна, секретаря стану Апостольської Столиці, запевнив український народ у своїй молитовній підтримці. «Папа Франциск запевняє про свої молитви за мир і згоду для улюбленого українського народу», - ідеться зокрема в листі з Ватикану.

 

Пригадуємо, що зовсім недавно, 25 листопада 2013 року, Папа Франциск зустрівся з паломниками УГКЦ, які прибули до Рима з нагоди закінчення Року віри, 1025-ліття Хрещення Русі-України та 50-річчя перенесення мощів св. свщмч Йосафата до базиліки Святого Петра. Тоді, після закінчення Божественної Літургії, яку служили Глава та ієрархи УГКЦ з України й поселень, Папа закликав українців «любити одні одних… намагатися зрозуміти ближнього, шанувати його, а також приймати його та по-братньому виправляти». А на Загальній аудієнції, яка відбулася 27 листопада, Папа закликав присутніх паломників з України за прикладом святого Йосафата «трудитися в справі єдності між братами».

Департамент інформації УГКЦ