Святіший Отець: любов, доброта і терпіння – скарби, цінні в очах Бога
  • Птн, 21/06/2013 - 23:55

Просити Бога про благодать серця, яке буде здатним любити і позбутися непотрібних скарбів, закликав 21 червня Папа Франциск під час ранкової Літургії у Домі св. Марти. За словами Святішого Отця, бути християнином, серед іншого, означає також шукати "єдиний скарб, який можна буде забрати з собою в життя, яке настане після життя". Проблема, однак, полягає в тому, щоб не переплутати скарбів, адже існують також ті, які ми накопичуємо впродовж життя і які знищує смерть. "Я ніколи не бачив вантажівки з речами,  яка б  їхала в кінці похоронної процесії", − з гумором зазначив Папа. Однак, за його словами, є скарб, "який можна забрати з собою" − це "той, який не зберіг для себе", але "дав іншим".

"Той скарб, який ми дали іншим, ми заберемо з собою. (...) Любов, милосердя, служіння, терпеливість, доброта, ніжність − це чудові скарби − ми їх заберемо. Інші ні", − сказав Папа, − скарб, який є цінним в очах Бога, це той, який зможемо забрати на Небо.

Франциск зазначив, що Бог створив наше серце "неспокійним", щоб ми могли шукати Його. "Господь створив нас турботливими, щоб шукали Його, знаходили Його і зростали. Але якщо наш скарб неблизький Господу, якщо не походить від Господа, наше серце починає турбуватися про речі непотрібні: (...) щоб мати те чи інше. Наостанок наше серце втомлюється, ніколи не наповнюється: втомлюється, стає лінивим, стає серцем без любові".

За словами Святішого Отця, завжди треба дбати про те, щоб мати серце, яке шукатиме Божі речі. "Нехай Господь змінить наші серця і таким чином врятує нас. Врятує нас від скарбів, які не допомагають зустрітися з Ним (...) Нехай Господь змінить наші серця, щоб могли шукати справжній скарб і таким чином стати людьми світла, а не темряви", − закликав Понтифік.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va