Святіший Отець: мати сміливість у проголошенні Євангелія та молитві
  • Птн, 03/05/2013 - 14:17

Усі християни зобов'язані з відвагою передавати віру. На це звернув увагу  папа Франциск під час Євхаристії у Домі св. Марти вранці 3 травня. У св. Месі взяли участь швейцарські гвардійці разом зі своїм командувачем Даніелем Рудольфом Анрігом.

 

У проповіді Папа зосередився саме на темі сміливості у проголошенні Євангелія. Всі ми, християни, які отримали віру, "повинні її передавати", "оголошувати її своїм життям і словом". Насамперед Папа закликав свідчити "про віру в Ісуса Воскреслого, в Ісуса, який нам простив гріхи і Своєю смертю примирив з Отцем". Франциск підкреслив, що протягом історії існувало багато різних спроб розвіяти впевненість віруючих у воскресіння Христа і говорити тільки про воскресіння духовне. "Ні, Христос живий!", - Сказав понтифік і закликав з відвагою свідчити про це: звіщати Христа Воскреслого, Добру Новину.

 

Папа підкреслив, що існує ще один вид хоробрості, який стосується не тільки звіщення Євангелія, але також молитви. Він закликав мужньо звертатися до Ісуса і просити про допомогу в поширенні віри, євангелізації, у вирішенні проблем. "Чи ми маємо цю сміливість у молитві? Чи молимося так собі, як можемо, втрачаючи трохи часу на молитву? ", - Запитав Папа. Він навів приклад Авраама і Мойсея, які мали сміливість "вести переговори з Господом" - хоробрість "на користь інших, Церкви".

 

"Коли Церква втрачає відвагу, в неї входить атмосфера "літеплості". "Літеплі", "літеплі християни", "без сміливості" ... Це приносить багато зла Церкві, бо "літеплість" тягне назад, між нами починаються проблеми: не маємо горизонтів, не маємо сміливості ні для молитви, ні щоб проповідувати Євангеліє. Стаємо теплими ... Не маємо сміливості порвати з нашими маленькими слабкостями, ревнощами, заздрістю, кар'єризмом, егоїзмом ... ", - сказав Святіший Отець.

 

Папа зазначив, що все це шкодить Церкві, яка повинна бути мужньою. "Ми всі повинні бути сміливими в молитві", - закликав понтифік.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va