Святіший Отець нагадав батькам про їх обов'язок щодо сім'ї та дітей
  • Втр, 13/08/2013 - 09:46

Понтифік направив бразильським віруючим послання з нагоди Національного тижня сім'ї, який розпочався у латиноамериканській країні 11 серпня. Франциск послався на тему ініціативи: "Виклад та виховання християнської віри в сім'ї"  і спонукав батьків, щоб взяли на себе "цю благородну місію" і стали "першими співробітниками Бога" в забезпеченні доброго майбутнього підростаючим поколінням.

Папа вважає, що саме батьки повинні "культивувати практику віри в сім'ї", що допоможе її розвитку в дітях. Батьки покликані передавати, але не стільки словами, скільки прикладом, фундаментальну правду про життя і людську любов. Це особливо важливо в умовах сучасної культури, яка "релятивує" цінність людського життя. Батьки покликані передати своїм дітям, що життя треба захищати, визнаючи його як дар Божий, для забезпечення майбутнього людства.

Папа Франциск вважає, що молоде покоління має вчитися поваги до дорослих − доглядати за літніми людьми, особливо бабусями і дідусями, "які є живою пам'яттю народу і оповідачами мудрості життя". Понтифік висловив переконання, що бразильські сім'ї залишаться "переконливими вісниками краси любові, яку підтримує і живить віра".

Під час Національного тижня сім'ї в Бразилії відбудуться численні ініціативи на рівні єпархій та парафій. Місцевий єпископат зазначив з цього приводу в посланні до віруючих, що сім'я "є одним з найважливіших скарбів Латинської Америки та спадщиною всього людства".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va