Святіший Отець нагадав про пошану до бабусь і дідусів
  • Срд, 20/11/2013 - 10:55

У народу, який "не поважає бабусь і дідусів", немає майбутнього, зазначив Папа Франциск, коментуючи історію біблійного Елеазара, "людини вже похилого віку ", який вибрав мученицьку смерть, щоб дати свідчення віри в істинного Бога для молоді.

Святіший Отець зазначив "послідовність віри" і благородство літніх осіб, які переживають свою віру за прикладом Елеазара. "Ми живемо в такий час, коли на людей похилого віку не зважають", - зауважив з жалем Понтифік і нагадав, що саме старші особи є носіями історії, спадщини та віри. Папа порівняв їх з добрим старим вином, у якого є внутрішня сила і благородство. Дійсно, визнав Святіший Отець, старість може бути тягарем для оточуючих, але мудрість, яку вона несе з собою, компенсує всі складнощі.

Папа згадав "багатьох літніх людей, що знаходяться в будинках пристарілих". Він закликав молитися за бабусь і дідусів, "які часто відіграють героїчну роль у передачі віри в часи переслідувань". Понтифік нагадав про обов'язок дотримуватися Четвертої заповіді - "заповідь милосердя", закликав ставитися із співчуттям до наших предків, слухати і поважати їх.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va