Святіший Отець не буде користуватися броньованим автомобілем в Єгипті
  • Чтв, 27/04/2017 - 18:05

Немає жодних побоювань у зв'язку з майбутнім візитом Святішого Отця в Єгипет. Тому він буде пересуватися по Каїру на звичайному, а не броньованому автомобілі.

На прес-конференції у Ватикані були озвучені деталі 18-го міжнародного Апостольського візиту Папи Франциска. Грег Берк, керівник пре-служби Святого Престолу, повідомив, що дводенний візит понтифіка, який розпочнеться 28 квітня 2017 року, пройде у трьох вимірах: пастирському — адресованому невеликій громаді католиків в Єгипті, екуменічному — щоб підкреслити важливість діалогу з Коптською Церквою, і міжрелігійному — оскільки однією з сторін, що запросила Папу в Каїр, був ісламський університет «Аль-Азхар».

В Єгипті близько 90 мільйонів жителів, з яких 89% становлять мусульмани-сунніти, близько 10% — віруючі Коптської Церкви, і лише 0,1% — католики різних обрядів. Папа Франциск прибуде в Єгипет як «людина миру». Тут заплановано п'ять його виступів, повідомив Г. Берк. Головне прозвучить на Міжнародній мирній конференції. Разом з коптським Патріархом Тавадросом II він відвідає церкву святих апостолів Петра і Павла, де кілька місяців тому стався теракт, щоб помолитися за вбитих християн. Важливими у пастирському плані стануть зустрічі другого дня візиту: з духовенством, чернецтвом та семінаристами, а також урочиста Євхаристія.

Офіційний представник Святого Престолу підкреслив, що Папа Франциск «не наївний», він добре знає ситуацію в Єгипті, знає про все, що там відбувається. Саме тому він хоче привезти з собою позитивне свідчення. Звідси його бажання використовувати звичайний автомобіль. Берк також назвав «чудовою річчю» одночасна присутність в Каїрі Патріарха Константинопольського Варфоломія I. Хоча не очікується окремої зустрічі між ним і Франциском, сам факт його присутності є дуже знаковою. Крім «релігійної» частини перебування в Єгипті, Тата чекає і «політична» — візит до президента країни Абделю Фаттаху аль-Сісі і зустріч з іншими представниками влади.