Святіший Отець: не перетворювати Церкву в няньку
  • Срд, 17/04/2013 - 21:25
Святіший Отець: не перетворювати Церкву в няньку

 Сила хрещення закликає християнина мужньо проголошувати Христа навіть під час переслідування, вважає  Папа Франциск. За його словами, це те, що завжди відбувається в історії, "тому що це шлях Ісуса". І це усвідомлювали перші християни. Вони були простими віруючими, які  нещодавно прийняли хрещення, але знайшли в собі сили піти і проповідувати. "Вони мали віру! Вони творили чудеса", – звернув увагу Франциск 17 квітня під час проповіді в каплиці Дому св. Марти.

"Я думаю про нас, хрещених: чи є у нас ця сила? (...) Чи досить хрещення, чи достатньо його для євангелізації?", – запитав Папа. За його словами, багато християн думають, що "можуть спати спокійно", оскільки отримали Хрещення, Миропомазання, приступили до Першого св. Причастя. Це помилка, оскільки багато таких втратили "силу Духа, яка підштовхує йти вперед".

Якщо християнин проголошує Ісуса життям, свідченням і словом, Церква для нього стає справжньою Матір’ю, а сам він відчуває себе її дитиною. "Але якщо ми цього не реалізуємо, Церква перестає бути Матір'ю і перетворюється на Церкву-няньку, яка дбає тільки про те, щоб вкласти дитину спати. Це Церква бездіяльності", – зауважив Святіший Отець і запросив віруючих пам'ятати про хрещення та відповідальність, яка випливає з нього.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va