Святіший Отець: перемагати труднощі з любов'ю і молитися за ворогів
  • Птн, 24/05/2013 - 11:50

З терпінням переносити і з любов'ю перемагати зовнішні й внутрішні труднощі, закликав Папа Франциск 24 травня у своїй проповіді під час ранкової Євхаристії.

 

Понтифік зазначив, що "переносити труднощі" означає не дозволити, щоб вони перемогли нас, а християни мають достатньо сил, "щоб не опускати руки". За словами Папи, віруючі часто зустрічаються з спокусою відступити назад перед лицем труднощів, але цьому не можна піддаватися. Потрібно просити Господа про ласку перемоги над ними, зазначив Святіший Отець. Понтифік підкреслив, що труднощі потрібно не просто перемагати, а перемагати їх з любов'ю. "Можна перемагати різними шляхами, але ласка, про яку ми просимо сьогодні – це ласка перемоги з любов'ю, з допомогою любові", – підкреслив Папа і нагадав, що це нелегко, адже часто в людині народжується бажання помсти. У перемозі любов'ю допомагає віра.

Особливу увагу Франциск звернув на важливість молитви за ворогів. Якщо не молимося за них  і не прощаємо, стаємо "християнами переможеними". "Скільки християн сумних і в розпачі ми бачимо, оскільки вони не мали ласки переносити труднощі з терпінням і перемагати любов'ю", – сказав Папа.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va