Святіший Отець підтримав мирний процес в Колумбії
  • Суб, 15/08/2015 - 13:31

Папа Франциск в черговий раз підтримав мирний процес в Колумбії. Папа направив послання до учасників XVIII Зустрічі магістратури звичайної юрисдикції цієї південноамериканської країни. Форум проходить в Картахені - одному з найбільших міст Колумбії, який знаходиться на березі Карибського моря. Понтифік закликав усіх "з креативністю і відвагою" визначити рішення, "які зміцнять мир і справедливість". Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Документ спрямований за підписом кардинала Держсекретаря П'єтро Пароліна. У ньому наголошується, що тема зустрічі: "Перехідна справедливість, мир і пост-конфліктний період" є фундаментально важливою для майбутнього Колумбії в сучасну  глобалізовану епоху, а її значення перевершує національні кордони.

Під час своєї осінньої подорожі на Кубу Папа Франциск може зустрітися з представниками повстанців Революційних збройних сил Колумбії (ФАРК). З 2012 р. лідери цієї марксистської озброєної групи продовжують в Гавані мирні переговори з колумбійською владою. Нещодавно вони заявили про бажання зустрітися з Первосвящеником.

Конфлікт у Колумбії триває вже півстоліття. Його смертельними жертвами стали близько 220 тис. людей, ще 6 млн. були змушені покинути свої будинки. 20 липня 2015 р. ФАРК оголосила про припинення вогню в односторонньому порядку, на що уряд відповів припиненням бомбардувань таборів повстанців.