Святіший Отець прибув до Швейцарії
  • Чтв, 21/06/2018 - 13:55

Приблизно о 10:00 місцевого часу Airbus321 авіакомпанії «Alitalia» з Папою Франциском на борту приземлився в міжнародному аеропорту Женеви. Біля трапу літака його зустрічав Президент Швейцарської Конфедерації Алан Берсе. Діти в національних костюмах вручили йому квіти.

Особливістю протоколу у випадку папських відвідин цієї країни є те, що Святішого Отця зустрічають два колишні гвардійці Папської Швейцарської Гвардії, одягнені в уніформу. Зазначимо, що колишній гвардієць також очолює місцевий оргкомітет візиту.

Церемонія привітання не передбачала промов. Відбулося взаємне представлення делегацій, віддано військові почесті, прозвучали державні гімни. Далі у VIP-залі аеропорту розпочалася приватна зустріч і розмова Глави Католицької Церкви з Президентом Швейцарії, в той час, як Державний Секретар П’єтро Паролін, Заступник із загальних питань архиєпископ Анджело Беччіу й очільники дипломатичних місій Святого Престолу в Берні та Женеві проводять переговори з представниками уряду.

Святіший Отець подарував Главі Держави репродукцію на пергаменті картини з рукопису, що зберігається у Ватиканській Бібліотеці, на якій зображено першого командира Папської Швейцарської Гвардії.

З аеропорту Папа від’їде до Екуменічного Центру, що є штаб-квартирою Всесвітньої Ради Церков.