Святіший Отець привітав учасників молодіжної зустрічі в Старсбурзі
  • Суб, 28/12/2013 - 10:49

Папа Франциск написав послання до учасників Європейській зустрічі молоді, яку організувала екуменічна спільнота Тезе. Форум пройде з 28 грудня 2013 по 2 січня 2014 р. в Страсбурзі – місті на кордоні між Францією і Німеччиною, в якому з 1949 р. відбуваються засідання Ради Європи. У зустрічі візьмуть участь близько 30 тис.осіб.

Святіший Отець запевнив молодь у своїй духовній близькості і нагадав, що землі Ельзасу та Лотарингії, незважаючи на те, що протягом історії не раз були свідками конфліктів, перемінилися в символ надії, давши початок сім'ї європейських народів. Папа Франциск побачив великий символізм у проведенні зустрічі молоді одночасно в двох країнах - Франції та Німеччині. Європа, на думку Папи, потребує діяльності, сміливості і віри молоді, щоб перемогти складні моменти, які вона зараз переживає.

Звертаючись до теми зустрічі у Страсбурзі - "Шукати видимої єдності між усіма, хто любить Христа", Папа зазначив: "Ви усвідомлюєте, що розділи між християнами є великою перешкодою для місії, ввіреній Церкві, і що переконливість християнського послання буде більшою, якщо християни зуміють перемогти поділи".

Святіший Отець зазначив, що поділяє впевненість в тому, що від інших можна навчитися багато чому, а можливостей для єднання – багато.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va