Святіший Отець прийме першу групу єпископів з візитом "ad limina"
  • Срд, 27/03/2013 - 13:29

У період з 15 по 19 квітня Папа Франциск прийме першу за час свого понтифікату групу єпископів з візитом "Ad limina apostolorum". Це будуть єрархи з північно-італійського регіону Тривенета. Візит був підтверджений повідомленням Венеціанського Патріархату, опублікованим на його офіційному сайті 26 березня.

Нову серію візитів "ad limina" італійські єпископи почали в січні 2013 р. Бенедикт XVI за кілька останніх місяців свого понтифікату встиг прийняти єрархів з кількох регіонів. У березні візити були припинені у зв'язку з настанням періоду "sede vacante", але тепер будуть відновлені в належному порядку, встановленому нормами канонічного права Католицької Церкви. Згідно з ними, єпископи систематично зобов'язані представляти Святому Отцю звіт про ситуацію в йому довіреній єпархії, прибувши у Вічне місто, щоб вшанувати могили апостолів.

Візит "ad limina" традиційно включає в себе три моменти: молитву перед могилами св. Петра і св. Павла, особисте спілкування з Папою і зустрічі з керівниками дикастерий Римської курії для обговорення "конкретних проблем" єпархій.

За матеріалами: radiovaticana.vа