Святіший Отець прийняв австрійських єрархів у рамках візиту "ad limina Apostolorum"
  • Чтв, 30/01/2014 - 11:42

27 січня 2014 року Понтифік прийняв на аудієнції першу групу австрійських єрархів, що прибули до Риму з візитом "ad limina Apostolorum".

Візит почався вранці зі св. Літургії на могилі апостола Петра у ватиканській базиліці. Кардинал Крістоф Шонборн нагадав, що християни з самого початку збиралися в цьому місці мучеництва і поховання апостола на молитву. У своїй проповіді під час Євхаристії з усіма членами Конференції єпископів Австрії єрарх звернув увагу на те, що Церква сьогодні, як і на самому початку свого існування, стикається з одного боку з радістю, а з іншого - з неприйняттям. "Радість Євангелія може бути також підставою для заперечення і ворожнечі", - звернув увагу кардинал Шонборн.

Ядром християнського послання є віра в милосердя Отця, нагадав архиєпископ Відня, говорячи про часто важко зрозумілий "гріх проти Святого Духа". Він процитував св. Катерину Сієнську, яка говорила, що: "Існує тільки один гріх, який не може бути прощений, і це віра в те, що гріх більший ніж милосердя Боже". Кардинал закликав прийняти послання Божого милосердя з відкритим серцем.

Літургія на могилі св. Петра завжди є початком зазвичай п'ятиденного візиту "ad limina". Крім зустрічі з Папою, австрійські єрархи мали розмову з кардиналом Марком Уеллі, префектом Конгрегації у справах Єпископів.

Заплановані їхні візити в Папські ради у справах мирян, з інтерпретації законодавчих текстів, з культури і душпастирства працівників сфери охорони здоров'я.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va